Jaakko Alestalo Zetdesign

Nimeni on Jaakko Alestalo ja olen syntynyt Helsingissä vuonna 1969. Minulla on kaksi aikuista lasta, jotka ovat jo omillaan. Asun Lahessa avovaimon ja kissan kanssa.

Minulla on 25- vuoden kokemus IT-alalta ja kesällä 2020 irtauduin oravanpyörästä ja päätin että teen jatkossa jotain millä on enemmän tarkoitusta niin itselleni kuin muillekin. Olen aina tykännyt tehdä käsilläni asioita ja uuden elämäntilanteen myötä totesin että klassinen ajatus – harrastuksesta ammatti on kohdallani tosiasia.

Suosituimpia tekemiäni juttuja ovat viime aikoina olleet jalopuiset artesaanileikkuulaudat, charcuterie boardit, leivin-/pizzalaudat, takkapuutelineet ja erikokoiset tarjottimet.

Yksi innostava puutyön muoto on erilaisten kierrätysmateriaalien käyttö, esimerkiksi vanhojen vanerilevyjen uusiokäyttö. On todella palkitsevaa noukkia siirtolavalta vaikka vanhoja kaapinovia ja tehdä niistä erilaisia esineitä, joiden materiaaleilla on jo toinen käyttökerta edessään.

Käytössäni on myös laserkaiverrin joten minulta saa myös personoituja esineitä; nimikylttejä, kelloja, tarjottimia, lasinalusia, kuppeja ja kippoja etc. haluamallasi tekstillä ja/tai kuviolla. Kaiverrus toimii puuhun ja nahkaan, lasiin ja tiettyihin metalleihinkin.

Teen myös yrityksille liikelahjoja, myymäläkylttejä ja muuta rekvisiittaa. Anna piutpaut muovitekeleille ja ota rohkeasti yhteyttä ja katsotaan tarpeitasi ja budjettiasi vastaava puinen tuote, omalla tai lahjan saajan logolla.

Koska haluan että lapsenomainen innostus tekemiseen säilyy, niin älä epäröi esittää mitä ihmeellisimpiä toiveitasi. Tarvitset sitten tammisen design-valon, mittaan tehdyn hyllyn tai lastenkutsuja varten vaaleanpunaiseksi maalatun vanerisen prinsessalinnan. Tartun mielelläni erilaisiin haasteisiin!

Käy katsomassa Galleriasta töitäni.